top of page

Setkání vyšších představených Evropy

Generální zasedání Unie konferencí vyšších představených Evropy, neboli UCESM, se koná každé dva roky v jiné evropské zemi. Tentokrát 65 účastníků hostila česká konference vyšších představených ženských řeholí. Bylo potřeba zajistit šestidenní zázemí pro účastníky, a to včetně překladatelské techniky, stravy a dopravy. Jako nejlépe vyhovující lokalita bylo vybráno poutní místo Vranov u Brna.


Celou akci spolu s naší sestrou Vojtěchou koordinovala generální představená dominikánek sr. Krista. Provinční salesiánek sr. Zdeňka zajišťovala dopravu a tři boromejky sr. Fidelis, sr. Agnes a sr. Amidea zajišťovaly stravování. Týden byl pořádně nabitý a sestry se ani na okamžik nezastavily.


Podnětná byla např. přednáška na téma Synodalita, kterou si pro zúčastněné připravila sestra Natálie Besquart, anebo přednáška o identitě od českých řeholníků P. Hylmara SJ, sr. Denisy Červenkové CSFT a P. Lukáše Fošuma OP.


Přes všechnu námahu a službu prožily účastníci krásné chvíle srdečnosti a vděčnosti. „Odjíždím s obrovským obdarováním nových přátelství a hlubokých setkání. Samozřejmě mám v srdci zapsané i podnětné myšlenky přednášejících,“ říká sestra Vojtěcha.

bottom of page